evo jednog stvarno ukusnog jela. u sljedećem broju stiže raštan!
Priprema
Blitvi odrežite zadebljalo korijenje. Pri dnu lista ostavite komadić korjenčića i razrežite ga uzduž. Očišćenu blitvu dobro operite pod mlazom tekuće vode.
U vodu stavite kuhati krompir narezan na kocke. Kad je krompir napola gotov, dodajte mu oprane listove blitve i kuhajte još 10-ak minuta, u zavisnosti od veličine i starosti blitve. Ocijedite.
Kuhanu blitvu s krompirom stavite u odgovarajuću zdjelu, posolite, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
Po želji možete dodati i malo nasjeckanog bijelog luka. Ostavite poklopljeno do posluživanja.
Posluživanje
Poslužite uz ribu s roštilja, prženu ribu ili pečeno meso.
Savjet
Blitvu kuhajte u većoj količini kipuće vode u dubokom loncu, neposoljenu i otklopljenu kako bi listovi zadržali lijepu zelenu boju.
Sastojci za 4 osobe
400 g krumpira
800 g blitve
so
50 ml maslinovog ulja
Mittwoch, 25. April 2007
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
7 Kommentare:
A podrobac ne znash napraviti,a?
To u Memmingenu pravo popularno, jel?
ej pa nije, to je dalmatinska hrana!
Sto se tice memmingena, to je vorbei, evo me od prekjuce opert kod kuce.
uzgred, onaj pireli je
nevjerovatan...jesi vidio i spot "esterreich"...kocio sam se od smijeha
Sta be pirelli, sta bre seres?
posalji pa cemo pricamo
sta bre sta pireli?...pa ti mi ga posla neki dan kumashine pod naslovom "veljin blues", a stvar se zvala "manche vögel". ovdje vec osnovana fan-gemeinde.
jel ti to redovno konzumiras, vidim nesto me u posljednje vrijeme sve cesce pitas za cecu i hanku? pa sta je, ceca ili hanka?
http://www.youtube.com/watch?v=THXk2SJD41o
evo ti ga manche vögel(n) za podsjecanje
Ma vise ne znam ni sta konzumiram. Cijelu heftu pijem ko smuk. Moramo pricat, sto prije to bolje. Frka, kume, sa zenama.
Kommentar veröffentlichen